top of page

Vallihaudan taistelu

Muhammed ja hänen 12-vuotias vaimonsa katselivat koko päivän iltaan asti kun 800 miestä mestattiin

Eräs juutalaisheimo oli päättänyt hoidella Muhammedin. He tekivät liiton Mekan ja erään toisen suuren arabiheimon kanssa ja suuntasivat Medinaan.

 

Muhammed sai tämän tietoonsa vakoilijoidensa avulla ja alkoi välittömästi linnoittaa Medinan heikompaa osaa suurella vallihaudalla. Kun juutalaiset ja heidän liittolaisensa saapuivat, he eivät voineet ylittää vallihautaa vaan jäivät piirittämään kaupunkia.

 

Medinassa asuva juutalaisheimo painostettiin liittoon hyökkääjien kanssa. Kuten tavallista, Muhammed sai tämän tietoonsa (hänellä oli erinomainen tiedustelu), ja lähetti vakoilijoitaan kylvämään epäsopua hyökkääjien keskuuteen.

 

Tässä hän onnistui loistavasti saaden osapuolet uskomaan, ettei toiseen voi luottaa. Lopulta mekkalaiset antoivat periksi. Heiltä oli vesi ja ruoka lopussa ja päättivät lähteä kotiinpäin. Muhammed käänsi välittömästi huomionsa viimeiseen Medinan juutalaisheimoon.

 

Sira kertoo:

 

I684 Muhammed kutsui joukkonsa kokoon ja he menivät juutalaisten luo. Muhammed ratsasti kohti linnoitusta ja huusi: "Te apinoiden veljet, olette joutuneet Allahin epäsuosioon ja hän on langettanut kostonsa teille."

 

Juutalaisilla oli mahdollisuus joko kääntyä islamiin tai antautua ja kohdata Muhammedin tuomio. He eivät halunneet kääntyä ja niinpä Muhammed valitsi yhden luutnanteistaan heidän tuomarikseen.

 

Bukharista:

 

B5, 58, 148 Kun jotkut jäljellejääneistä juutalaisista hyväksyivät Saedin tuomarikseen, Muhammed lähetti hakemaan häntä. Hän lähestyi moskeijaa ratsastaen aasilla ja Muhammed sanoi, "Seiso johtajasi edessä". Sitten Muhammed sanoi "Saed, anna näille ihmisille tuomiosi". Saed vastasi "Heidän sotilaidensa päät tulee katkaista ja heidän naisistaan ja lapsistaan tulee orjia". Muhammed oli tyytyväinen tuomioon ja sanoi "Olet antanut tuomion jota Allah ja kuningas arvostavat."

 

Juutalaisten miehet laitettiin kaivamaan omat hautansa. Muhammed ja hänen 12-vuotias vaimonsa katselivat koko päivän iltaan asti kun 800 miestä mestattiin. Ne pojat, joilla eivät häpykarvat vielä kasvaneet, säästettiin ja kasvatettiin muslimeiksi.

 

Sotasaalis jaettiin, Muhammedin saadessa tavallisen kaksikymmentä prosenttiaan, ja loput annettiin hänen sotilailleen.

 

Naiset vietiin läheiseen kaupunkiin, missä heidät myytiin seksiorjiksi. Poikkeuksena oli kaunein juutalaisnainen, jonka Muhammed piti itsellään. Muhammed oli surmannut hänen aviomiehensä ja kaikki miespuoliset sukulaisensa, ja käytti häntä nyt omiin nautintoihinsa.

 

Koraani mainitsee tapahtuman:

 

33:26 Hän masensi nekin, jotka olivat saaneet kirjoituksen, ja kylvi kauhua heidän sydämiinsä; osan heistä te tapoitte ja loput otitte vangiksi. Ja Hän antoi teille perinnöksi heidän maansa, asumuksensa, omaisuutensa ja nekin alueet, joihin jalkanne eivät vielä ole astuneet, sillä Jumalalla on valta yli kaiken.

Jään harvoin sanattomaksi, mutta en tiedä mitä sanoisin tästä tapahtumasta. Ihmiset, jotka eivät ole lukeneet näitä kirjoituksia, sanovat minulle usein, että tekstin merkitys riippuu siitä, miten sitä tulkitaan, joten olen päättänyt jättää tämän tapauksen tulkinnan sinulle.

Haluat ehkä miettiä seuraavaa kysymystä. Miksi "radikaalit" muslimit ovat niin innokkaita katkomaan ihmisten päitä? Saudit tekevät sitä sellaisista hirvittävistä rikoksista kuin olemisesta eri mieltä Muhammedin kanssa tai uskonnon vaihtamisesta.

Jihadistit ovat mieltyneet kafireiden (jopa avustustyöntekijöiden) päiden katkaisuun ja lähettävät videot internettiin. Nyt tiedät kenen esimerkkiä he noudattavat.

Kristityn mielestä Jeesus ei koskaan tehnyt mitään väärää. Hän ei valehdellut, pettänyt, varastanut, tappanut, kironnut, jne. Hän oli siis täydellinen. Se mitä ihmiset eivät ymmärrä on, että syy miksi Jeesus ei koskaan tehnyt vääryyttä, on se, että meidän käsityksemme oikeasta ja väärästä perustuu hänen asettamaansa esimerkkiin. Jos Jeesus olisi elänyt erilaisen elämän, kristityillä yhteiskunnilla olisi erilainen näkemys siitä, mikä on oikein tai väärin, hyvää tai pahaa.

Kautta historian on esimerkkejä ihmisistä, jotka väittivät olevansa kristittyjä ja joiden tekojen raakuus vetää vertoja Muhammedille.  Tällä ei ole vaikutusta siihen, mitä kristinusko on, koska se ei perustu näiden ihmisten asettamaan esimerkkiin vaan Evankeliumeihin kirjattuun Jeesuksen esimerkkiin.

Samalla tavalla islam ei perustu kenen tahansa muslimin asettamaan esimerkkiin; islam perustuu Muhammedin esimerkkiin ja se on kirjattu Siraan ja haditheihin. Islam pitää Muhammedia täydellisenä ihmisenä ja muslimien tulee noudattaa hänen täydellistä esimerkkiään kaikkina aikoina.


Orjuus

Muhammed hyväksyi orjuuden. Yksi hänen ensimmäisistä käännynnäisistään oli hänen orjansa. Aina kun hän otti vankeja, jos heistä ei vaadittu lunnaita tai heitä ei tapettu, heidät myytiin orjiksi.

Naisilla oli aivan erityinen arvo seksiorjina. Muhammed omisti monia orjia; hän osti niitä, myi niitä ja vangitsi heitä. Hänen poikansa äiti oli hänen seksiorjansa, nainen nimeltä Maria [poika kuoli ennen aikuisikää].

Kautta islamin historian orjuus ei siksi ole ollut pelkästään hyväksyttävää vaan jopa toivottavaa, koska edisti islamia. Orjuus poistettiin väkipakolla vasta kristittyjen valtioiden kuten Iso-Britannian ja Yhdysvaltain toimesta. Orjuus kiellettiin virallisesti Saudi-Arabiassa 1962 länsimaiden painostuksesta. Sitä esiintyy silti epävirallisesti joissakin muslimimaissa.

Saharan eteläpuolinen Afrikka oli muslimien tärkein orjien hankinta-alue. Kun Barak Obama valittiin Yhdysvaltain presidentiksi, lehdistö raportoi al-Qaidan sanoneen häntä "kotiorjaksi" tai "kotineekeriksi". Arabian kielessä sana "abd" tarkoittaa "orjaa". Nimi "Abdullah" tarkoittaa "Jumalan orja". "Abd" tarkoittaa myös "neekeriä".

bottom of page