top of page

Badrin taistelu

Allahin nimeen, jokainen, joka tänään taistelee rohkeasti, eikä pakene taistelusta, pääsee Paratiisiin

Suuri karavaani oli paluumatkalla Mekkaan mukanaan suuri määrä tavaroita ja aarteita. Muhammed sai tietää asiasta ja päätti ryöstää karavaanin. Jotkut hänen miehistään olivat vastahakoisia osallistumaan ryöstöretkeen, koska quraishit olivat heidän sukulaisiaan ja heimoveljiään.

 

Heimoveljien tappaminen oli aina ollut kiellettyä ennen islamia, mutta nyt Muhammed teki sen luvalliseksi. Muhammed lähetti pienen armeijan karavaanin kimppuun, mutta Mekan karavaani sai tietää asiasta. 

 

He lähettivät ratsumiehen Mekkaan hakemaan apua. Mekkalaiset kokosivat nopeasti armeijan, joka marssi pohjoiseen karavaanin suojaksi. Karavaani onnistui kuitenkin välttämään Muhammedin joukot ja livahti turvaan Mekan rajojen sisäpuolelle.

 

Vaikka karavaani olikin päässyt turvaan, päätti Mekan armeija taistella muslimeja vastaan paikassa nimeltä Badr.

 

Tähän mennessä Muhammedin miehet eivät olleet vielä taistelleet todellisessa taistelussa. Heidän kohteensa olivat olleet pieniä kauppakaravaaneja. Muslimit olivat lukumääräisesti alakynnessä, mutta ennen kuin taistelu alkoi, sai Muhammed ilmestyksen, joka on kirjattu Muhammedin elämäkertaan Siraan:

 

I445 Nuolia lensi ja yksi muslimi kuoli. Muhammed puhutteli armeijaansa: "Allahin nimeen, jokainen, joka tänään taistelee rohkeasti, eikä pakene taistelusta, pääsee Paratiisiin." Eräs hänen miehistään, joka oli syömässä taateleita, sanoi, "Tarkoitatko, ettei minun ja Paratiisin välillä ole muuta kuin quraishin tappaminen?" Hän heitti taatelit menemään, tarttui miekkaansa ja ryntäsi taisteluun. Hän sai haluamansa ja tuli surmatuksi.

 

I445 Eräs Muhammedin miehistä kysyi häneltä, mikä saa Allahin nauramaan. Muhammed vastasi: "Kun sotamies syöksyy keskelle taistelua ilman haarniskaa" Mies riisui haarniskansa, tarttui miekkaansa ja lähti hyökkäykseen [tullen surmatuksi].

 

Muslimit saivat Muhammedin ilmestyksestä suurta rohkeutta. He eivät enää pelänneet kuolemaa vaan toivottivat sen tervetulleeksi. Jos he voittaisivat taistelun, olisi sotasaalis heidän ja jos he kärsisivät tappion, olisi heillä pääsy Paratiisiin.

 

Muslimit olivat voitokkaita ja saivat apua hiekkamyrskyltä, joka alkoi ratkaisevalla hetkellä ja sokaisi Mekkalaiset. Muhammedin mukaan enkelit olivat puhaltaneet hiekkaa heidän vihollistensa silmille.

 

Muslimit voittivat ensimmäisen taistelunsa ylivoimaista vihollista vastaan. Vaikka Muhammed oli taitava sotataidossa, hänen neroutensa tuli kuitenkin ilmi siinä, miten hän motivoi seuraajansa tyhmänrohkeaan urheuteen taistelukentällä.

 

Sira:

 

I445 Kun ruumiita heitettiin kaivoon, eräs muslimeista näki isänsä heitettävän sinne. Hän sanoi: "Isäni oli taitava, viisas, hyväsydäminen ja sivistynyt mies. Olin toivonut hänen tulevan muslimiksi, mutta hän kuoli kafirina. Hän viettää ikuisuutensa helvetin tulessa." Ennen islamia sukulaisten ja heimoveljien tappaminen oli ollut kiellettyä ammoisista ajoista. Islamin jälkeen veli tappaa veljen ja pojat tappavat isänsä taistellen Allahin tiellä, se on jihadia.

Vaikka tähän taisteluun osallistui vain satoja miehiä, se on luultavasti yksi historian tärkeimmistä taisteluista ollen käännekohta uskonnolle, jolla on nykyään yli miljardi kannattajaa.

Muslimien keskuudessa taistelu on hyvin tunnettu, mutta länsimaalaiset ovat lähes täysin tietämättömiä tapahtumasta. Muhammedin miehet olivat taisteluun mennessään ryysyinen rosvojoukko, mutta marssi siitä ulos suurena poliittisena voimana. Uutinen Muhammedin menestyksestä kiiri kaikkialle Arabiaan, missä hänen menestyksensä (ja sotasaaliinsa) alkoi houkutella lisää kannattajia.
 

Muhammed lisäsi uuden periaatteen jihadin sääntökokoelmaan. Uskontoon(/poliittiseen ideologiaan) lisätty marttyyriuden käsite kannusti hänen seuraajiaan hullunrohkeaan urheuteen, itsemurhatehtäviin.

Tämä on huomattava etu mille tahansa sotavoimalle, erityisesti sellaiselle, joka pystyy korvaamaan kaatuneet sotilaat yhtä nopeasti kuin islam. Muhammed selvästi ymmärsi minkälaisen edun tämä antoi hänelle ja monet hänen opetuksistaan tästä lähtien käsittelevät marttyyriuden tärkeyttä.

Hän puhui toistuvasti niistä palkinnoista, jotka odottivat marttyyreita kuoleman jälkeisessä elämässä ja jotka ylittivät kaiken, mitä he saattoivat kuvitella. Islamin taivaassa on useita eri kerroksia, joiden välinen ero on yhtä suuri kuin maanpäällisen elämän ja ensimmäisen kerroksen välinen ero. Shahid (marttyyri) pääsee suoraan kaikkein korkeimmalle tasolle.

 

Jihadin säännöt:

5) Kannusta seuraajiasi fanaattisiin itsemurhatehtäviin.

bottom of page