top of page

Juutalaisten suosio romahtaa

Muhammedille esitettiin monia vaikeita kysymyksiä hänen uskomuksistaan eikä hän kyennyt vakuuttamaan juutalaisia siitä, että hän olisi yksi heidän profeetoistaan

Ne muutamat juutalaiset, jotka asuivat Mekassa, eivät olleet kovin oppineita uskonnossaan. Kun Muhammed julisti olevansa juutalainen profeetta, he uskoivat häntä. Medinassa sen sijaan oli paljon juutalaisia, joista monet olivat rabbeja ja juutalaisuuden asiantuntijoita.

 

Niinpä Muhammedille esitettiin monia vaikeita kysymyksiä hänen uskomuksistaan eikä hän kyennyt vakuuttamaan juutalaisia siitä, että hän olisi yksi heidän profeetoistaan. He näkivät selvästi, ettei Koraani vastannut heidän kirjoituksiaan.

 

Tämä sai Muhammedin raivoihinsa ja hän alkoi halveksia juutalaisia, ja väitti näiden väärentäneen kirjoituksensa. Hän väitti heidän poistaneen ne kohdat, joissa ennustettiin hänen tulemisensa. On kuitenkin tosiasia, että Koraani on niin perustavanlaatuisesti erilainen kuin Toora (juutalaisten Raamattu tai "Vanha Testamentti"), että on mahdotonta, että Koraanin Allah olisi sama kuin juutalaisten Jumala.

 

Hän syytti myös kristittyjä Raamatun väärentämisestä. Kuitenkin on löydetty kopioita Raamatusta ja juutalaisesta Toorasta, jotka ovat ajalta satoja tai jopa tuhansia vuosia ennen Muhammedia. Ne ovat samoja kirjoja, joita luemme tänä päivänä.

 

Tästä lähtien juutalaisviha värittää islamin uskoa. Itse asiassa Muhammedin elämäkerta sisältää enemmän juutalaisvihaa kun Hitlerin Mein Kampf. Tähän asti Muhammed oli käskenyt seuraajiaan rukoilemaan Jerusalemia kohti, mutta nyt hän muutti mielensä ja käski heitä rukoilemaan kohti Kaabaa Mekassa. Hän alkoi puhua pahaa sekä juutalaisista että kristityistä, Koraanin väittäessä, että Allah muuttaisi heidät sioiksi ja apinoiksi.

 

Lapsimorsiamet

 

Jo pian Medinaan muuttonsa jälkeen Muhammed pani avioliittonsa täytäntöön nyt yhdeksänvuotiaan Aishan kanssa. Muhammed antoi vastahakoisesti tämän tuoda nukkensa mukaan haaremiin. Tämä oli vaikea päätös, koska hän vihasi kaikenlaisia kuvia, mukaanlukien patsaat ja maalaukset.

 

Aishan ikä vahvistetaan monissa kaikkein luotettavimmissa haditheissa. Jotkut heikommat hadithit näyttävät olevan ristiriidassa tämän kanssa, ja joskus muslimit viittaavat näihin kieltääkseen syytökset Muhammedin pedofiliasta.

 

Pitää muistaa kuitenkin, että kaikkein kunnioitetuin sharia-lain opas (joka perustuu Muhammedin elämään), antaa ohjeita siitä miten erotaan vaimosta, joka ei vielä ole saavuttanut puberteettia.

 

Bukhari (Aishan kertomus):

 

B5, 58, 234 Muhammed kihlautui kanssani (Aisha) ollessani kuusivuotias tyttö. Menimme Medinaan, missä tulin kipeäksi ja hiukseni lähtivät. Myöhemmin hiukseni kasvoivat takaisin ja äitini, Um Ruman, tuli luokseni, kun oli keinumassa joidenkin tyttökavereideni kanssa. Hän kutsui minua ja menin hänen luokseen tietämättä mitä hän halusi minusta. Hän tarttui käteeni ja laittoi minut seisomaan talon ovelle. Olin hengästynyt, ja kun hengitykseni tasaantui, hän toi vettä ja puhdisti sillä kasvoni ja pääni. 

 

Sitten hän vei minut sisälle taloon. Talossa näin naispalvelijan, joka sanoi "Toivotan sinulle onnea ja Allahin siunausta".  Sitten hän otti minut hoitoonsa ja valmisti minua avioliittoon. Yllättäen aamupäivällä Muhammed tuli luokseni ja äitini antoi minut hänelle. Siihen aikaan olin yhdeksänvuotias tyttö.

On tietysti houkuttelevaa tehdä tästä moraalinen kysymys. Nykyajan (länsimaisilla) standardeilla Muhammedin teko oli sekä moraalisesti tuomittava että rikollinen. Monissa yhteiskunnissa on kuitenkin ollut alhaisemmat rajat avioitumiselle kuin meillä tänä päivänä.

Vaikkakin yhdeksän vuotta näyttäisi olevan skaalan alapäästä, 600-luvun Arabiassa tämä teko ei kuitenkaan näyttänyt aiheuttavan närkästystä, ja siksi se vaikuttaisi olleen normin mukainen Muhammedin yhteisössä.

Minun on myös pakko mainita, että monet itsensä pyhiksi miehiksi julistaneet ovat käyttäneet asemaansa hyväkseen harjoittaakseen seksiä alaikäisten tyttöjen kanssa. Jos tämä olisi pahinta mitä Muhammed teki, en luultavasti nyt kirjoittaisi tätä.

Kuten pian näemme, julistettuaan itsensä profeetaksi Muhammedin kaiken syrjäyttävä päämäärä näyttäisi olleen pakottaa koko maailma hyväksymään hänet ainoaksi Jumalan Profeetaksi. Hänen elämänsä ja uskontonsa kaikki puolet on suunnattu tähän päämäärään.

Vaikkakin Muhammedin valtava seksuaalinen halu on selkeästi dokumentoitu islamin pyhissä kirjoituksissa, meidän on nähtävä tämä myös poliittisen ja sotilaallisen laajentumisen näkökulmasta. Tämä voi tuntua turhalta spekulaatiolta tässä vaiheessa, mutta kun tarina etenee, toiset palapelin palat loksahtavat paikoilleen, mikä tekee asian täysin selväksi.

Muhammed ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen, joka käytti lisääntymistä poliittisten päämääriensä saavuttamiseen. Katolinen kirkko on yksi kuuluisa esimerkki tästä. Puhemies Mao käytti sitä menestyksellisesti, vaikkakin myöhemmät kiinan valtaapitävät ovatkin joutuneet toimeenpanemaan "yhden lapsen politiikan" estääkseen liiallisen väestönkasvun ongelmia, kuten nälänhätää, köyhyyttä ja liikakansoitusta.

Islam ei välitä näistä seurauksista, mikä on silmiinpistävää islamilaisissa yhteiskunnissa. Liikakansoitus pistää muslimit muuttamaan minne hyvänsä pääsevät ja missä prosessi voi taas alkaa alusta.

Tämä on ollut osa islamin strategiaa Muhammedin "Hijrasta", eli muutosta Medinaan, asti. Ennen kuin kerron tavoista, millä islam saavuttaa korkean syntyvyyden, katsotaan hieman, mitä islam sanoo naisen paikasta islamilaisessa yhteiskunnassa. Seuraava teksti on lainattu Bill Warnerin artikkelista sivustolta Centre for the Study of Political Islam.

Paras tapa opiskella sharia-lakia on tutkia yksittäisiä lakeja. Paras lähde tähän on Reliance of the Traveller,  jonka on kääntänyt Nuh Ha Mim Keller, ja kustantanut Amana Publications, 1994. Referenssinumerot alla viittaavat tähän teokseen.

Pakkoavioliitto

Nainen voidaan pakottaa naimaan henkilö, jota hän ei halua.

M3.13 Kun morsian on neitsyt, isä tai isän isä voi naittaa hänet ilman hänen suostumustaan, vaikkakin on suotavaa kysyä hänen mielipidettään, mikäli hän on saavuttanut puberteetin. Neitsyen hiljaisuus katsotaan myöntymiseksi.

Pakotettu sukupuoliyhteys

Naisen on suostuttava sukupuoliyhteyteen aina kun hänen miehensä sitä vaatii.

M5.1 Naisen on suostuttava sukupuoliyhteyteen välittömästi kun:
(a) Mies pyytää
(b) Ollaan kotona
(c) Naisella ei ole ruumiillista estettä


Vaimon lyöminen

Koraani sanoo, että vaimoa voi lyödä. Muhammed suositteli vaimon lyömistä viimeisessä saarnassaan Mekassa. Sharia sanoo seuraavasti:

Kapinoivan vaimon käsittely

M10.12 Kun aviomies havaitsee vaimossaan kapinallista käytöstä, joko sanoissa, kuten jos hän vastaa hänelle kylmästi, vaikka on yleensä kohtelias, tai mies pyytää päästä hänen vuoteeseensa ja hän kieltäytyy vastoin yleistä tapaansa; tai teoissa, kuten jos hän kohtelee häntä nurjasti vaikka on aikaisemmin ollut ystävällinen ja iloinen, hänen on varoitettava häntä sanallisesti ja vältettävä hänen lyömistään, koska käytökseen voi olla hyvä syy.

Varoitus voi olla esimerkiksi,
"Pelkää Allahia asioissa joissa sinulla on velvollisuuksia minua kohtaan"
tai voit selittää, että kapinointi mitätöi velvollisuutesi elättää häntä ja että käytöksesi vuoksi vuorosi siirtyy toisille vaimoille, tai voit ilmoittaa hänelle, että
"On uskonnollinen velvollisuutesi totella minua".

Jos hän jatkaa kapinoimistaan, mies voi olla makaamatta hänen kanssaan ja puhumatta hänelle, ja voi lyödä häntä, mutta ei siten että hän saa vammoja, tarkoittaen mustelmia, luunmurtumia, haavoja tai verenvuotoa. Kasvoihin lyöminen on laitonta. Hän voi lyödä vaimoa, jos hän on kapinoi vain kerran tai useammin, tosin on myös heikompi mielipide, että lyöminen on sallittua vain jos kapinointi on jatkuvaa.Katsotaan sitten, miten tämä vaikuttaa muslimiyhteisön syntyvyyteen.

1) Koska sharia-laki noudattaa Muhammedin esimerkkiä, on avioliiton alaikäraja oltava yhdeksän vuotta. Saudi-Arabian hallitus on esittämässä (2013) alaikärajan nostamista kuuteentoista vuoteen. Syynä on luultavasti asian kiusallisuus ja kansainvälinen paine, mutta sillä on vastassaan oppositio ja maan voimakkaat uskonnolliset viranomaiset (Saudi-Arabiassa ei ole alaikärajaa avioliitolle).

2) Islamilaisissa yhteisöissä perheen kunnia on äärimmäisen tärkeää ja se riippuu hyvin paljon perheen naispuolisten jäsenten siveellisyydestä. Tytärten naittaminen mahdollisimman nuorina vähentää mahdollisuutta siveettömyyteen ennen avioliittoa.

3) Tytöillä ei ole juuri sananvaltaa tässä asiassa.

4) Naimisissa ollessaan tytöllä ei ole oikeutta kieltäytyä sukupuoliyhteydestä miehensä kanssa kuin poikkeustapauksissa.

5) Ehkäisyä ei katsota hyvällä islamilaisissa yhteisöissä. Islam kannustaa hankkimaan ison perheen.

6) Ennaltamääräytyminen on islamin ydinoppeja. Kaikki on Allahin ennalta suunnittelemaa ja mikään mitä teemme, ei muuta tätä suunnitelmaa. Niinpä lasten elatuksesta huolehtiminen ei tule kyseeseen. Kun muslimilta kysytään, miten he aikovat elättää lapsensa, hän vastaa "Allah huolehtii".

7) Muslimilla voi olla neljä vaimoa. Leskeksi jääneen hedelmällisessä iässä olevan naisen odotetaan menevän uudestaan naimisiin. Tällöin sota, joka tappaa kolme neljästä miehestä, ei vaikuta juurikaan syntyvyyteen.

Teoriassa nainen voidaan siis naittaa yhdeksänvuotiaana ja pitää raskaana jatkuvasti siitä lähtien. Kaksikymmenvuotiaana, kun hänen länsimainen sisarensa saattaisi odottaa ensimmäistä lastaan, muslimitytöllä voi olla jo kymmenen lasta ja hän saattaa jo odottaa ensimmäistä lapsenlastaan.

Todellisuus on tietysti kaukana tästä korkean lapsikuolleisuuden takia, samoin kuin synnyttävien äitien kuolleisuuden takia. Joissakin islamilaisissa maissa tätä vielä pahentaa se, että seuraava raskaus alkaa liian aikaisin edellisen jälkeen.

Vaikka näistä ohjeista mikään ei ole välttämättä pakollinen, islam kontrolloi jäseniään paljon tarkemmin kuin useimmat muut uskonnot. Katolinen kirkkokin kanattaa korkeata syntyvyyttä, ja silti Italiassa, kirkon kotimaassa, syntyvyys on maailman alhaisimpia.

Sharia-lain alaisessa yhteisössä paine noudattaa sen sääntöjä on hyvin voimakas, mutta sen seurauksia voi nähdä myös länsimaissa asuvien muslimien keskuudessa. Ranskassa, jossa muslimien osuus väestöstä on noin 10%, melkein joka kolmas syntyvä lapsi on muslimi.

Syntyvyyden pienuuden takia voimme odottaa suuria demografisia muutoksia Länsimaissa muslimien hyväksi.

Vaikkakaan kaikki islamilaiset valtiot eivät kannusta hallitsemattomaan väestönkasvuun, trendi on kuitenkin selvästi nähtävissä globaaleissa populaatiotilastoissa.


New York Times:

Assosiated Press Gaza

Hanan Suelem halusi abortin seitsemännen raskautensa jälkeen, mutta islamilaiset virkailijat kertoivat hänelle, että hän "tappaisi sielun". Hän sanoi heille, että hänen sielunsa on kuolemassa. "Tämän jälkeen, ei enää koskaan", hän sanoi, puhuen melkein kuiskaten. "Olen saanut tietää kierukasta".

 

Alueen koulut toimivat kahdessa tai kolmessa vuorossa selvitäkseen kasvavasta väestöstä. Gazan 1,1 miljoonaisen väestön uskotaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2014 mennessä. Puolet on alle viisitoista vuotiaita. Alue on jo täysin ylikansoitettu ja siellä on vain vähän työpaikkoja, huonot asunto-olot eikä juuri lainkaan luonnonvaroja. Länsirannan ja Gazan väestö on yhteensä yli kolme miljoonaa, jonka odotetaan kasvavan 5,5 miljoonaan 14 vuodessa. 

 

Syntyvyys on seitsemän lasta per nainen. Lähes kaikki lapset jäävät henkiin ja elinajanodote on 73 vuotta. Monet nuoret palestiinalaiset eivät haluaisi lastensa kärsivän heidän laillaan köyhissä suurperheissä, mutta suuret perheet eivät ole vain perinteisiä, mutta nationalistisen ylpeyden osoitus, ja tapa saavuttaa suurempi väestö kuin samaa maatilkkua asuttavilla israelilaisilla.

 

Onneksi terveys- ja opetusviranomaiset hyväksyvät hiljaisesti perhesuunnittelun klinikoilla ja yhteisön palveluissa. Naisille opetetaan erilaisia ehkäisymenetelmiä, jotka ovat hyväksyttyjä islamissa -- kaikki, jotka eivät ole lopullisia, kuten sterilisaatio. Kierukka ja ehkäisypillerit kasvattavat suosiotaan. Terveysviranomaiset viittaavat lapsien "ajoittamiseen", koska lapsiluvun rajoittaminen olisi vastoin islamin opetuksia. Naisille kerrotaan, että Koraanissa sanotaan Jumalan määräävän lapsia imetettävän kaksi vuotta.

 

Länsirannalla syntyvyys on keskimäärin 5,6 lasta per nainen, Israelissa luku on 2,7 - maailmanlaajuinen keskiarvo. Gaza kasvaa 4% vuodessa, kun Israelin väestö kasvaa 2% vuodessa, mihin sisältyy suuri maahanmuutto. Palestiinassa yritetään saada avioliittoikä nostetuksi 18 vuoteen, sillä puolet palestiinalaisista naisista avioituu alle 18 vuotiaana, ja laillinen ikä on 15 Gazassa ja 17 Länsirannalla.


Vuonna 1948 alueella oli 170.000 arabipakolaista ("palestiinalaisia" ei silloin vielä ollut), tänään heitä on noin viisi miljoonaa.

 

bottom of page