top of page

Itsetuhoista jihadia

Muhammed oli nyt Arabian kuningas, joka oli kukistanut kaikki vihollisensa.

B4,52,65 Mies tuli profeetan luo ja kysyi: "Eräs mies taistelee sotasaaliin vuoksi; toinen saavuttaakseen kuuluisuutta; kolmas mahtaillakseen; kuka heistä taistelee Allahin puolesta?" Profeetta sanoi: "Se joka taistelee Allahin sanan (islamin) vuoksi on paras taistelussa Allahin puolesta."

I791 Muhammed lähetti kolmentuhannen miehen armeijan Mutaan pian Mekkaan paluunsa jälkeen. Muta oli Medinasta pohjoiseen, lähellä Syyriaa. Kun muslimit saapuivat perille, he löysivät suuren Bysantin armeijan. Jihadistit pysähtyivät kahdeksi päiväksi keskustellakseen asiasta.

Heitä ei oltu lähetetty sinne taistelemaan ammattiarmeijaa vastaan. Mitä heidän pitäisi tehdä? Monet halusivat lähettää Muhammedille kirjeen ja selittää tilanteen. Jos hän haluaisi heidän hyökkäävän, olkoon niin.

Jos hän haluaisi lähettää vahvistuksia, se olisi hyvä. Mutta yksi heistä sanoi: "Miehet, te valitatte siitä, mitä olette tulleet tänne tekemään. Kuolkaa marttyyreina. Islam ei taistele lukumääränsä perusteella vaan islamin puolesta. Tulkaa! Meillä on vain kaksi mahdollisuutta. Kuolema tai marttyyrius; molemmat kelpaavat. Lähdetään hyökkäykseen!"

I796 Muslimit murskattiin. Bysantin kristityt olivat ammattilaisia ja lukumääräisesti ylivoimaisia. He eivät olleet mekkalaisia kauppiaita. Muhammad sanoi, että kolme muslimikomentajaa pääsi taivaaseen kultaisille vuoteille.

Mutta neljännen komentajan vuode kääntyi hieman poispäin, koska hän oli pysähtynyt ennen syöksymistään tuhoonsa. Hän ei ollut täydellinen marttyyri. Mutta Muhammed itki kaikkien kuolleiden puolesta. Tämä oli epätavallista, koska hän oli kieltänyt liiallisen valituksen jihadissa kuolleiden vuoksi.
 

Vaikka Muhammed oli pätevä sotilaskomentaja, hänen jihadin päästrategiansa ei perustunut sotilaalliseen ylivertaisuuteen, vaan hänen kykyynsä innostaa seuraajansa itsetuhoiseen urheuteen taistelussa.

Kun se yhdistettiin islamin kykyyn korvata kaatuneet taistelijat uusilla korkean syntyvyyden avulla, ja täydellisellä sitoutumisella selkkauksiin, islam voitti lopulta kaikki taistelut, joihin se osallistui.

On hyvä huomata, että vaikka Bysantti oli aluksi täysin ylivoimainen muslimeihin verrattuna, muslimit tulisivat pian valloittamaan heidän valtakuntansa.

Muhammed jatkoi jihadiaan kuolemaansa saakka, yhdeksän vuotta Medinaan saapumisensa jälkeen. Silloin hän oli Arabian kuningas, joka oli kukistanut kaikki vihollisensa. Näiden yhdeksän vuoden aikana hän oli osallistunut aseelliseen taisteluun keskimäärin joka seitsemäs viikko.

Ennen kuolemaansa hän lähetti kirjeet mahtaville Persian ja Bysantin hallitsijoille käskien heitä kääntymään islamiin tai kärsimään seuraukset. He luultavasti nauroivat hänen ylimielisyydelleen.

Kuitenkin muutamia vuosikymmeniä myöhemmin muslimit olivat valloittaneet molemmat valtakunnat käyttäen Muhammedin jihadin taktiikkaa. Vaikka menetelmät kehittyivät vuosien kuluessa, periaatteet ovat samat yhä tänäkin päivänä.


Jihadin säännöt:

1) Allah on pyhittänyt jihadin. Korkeampaa auktoriteettia ei ole, joten se on aina sallittua.

2) Älä kunnioita mitään sääntöä tai rajoitusta, päämäärä pyhittää minkä tahansa keinon - vaikka kuinka järkyttävän. Jihad voi olla mitä tahansa, mikä edistää islamia tai heikentää kafireita, joko yksilöä tai ryhmää. Jopa rahan lahjoittaminen jonkun toisen suorittaman jihadin tukemiseksi on eräs jihadin muoto.

3) Esitä aina uhria. Muhammed käänsi tilanteensa ympäri. Vaikka hän hyökkäsi viattomia ihmisiä vastaan ilman mitään syytä, hän syytti heitä siitä, että "he olivat estäneet muita tulemasta muslimeiksi" ja olivat harjoittaneet kuvainpalvontaa. Hyökkäys oli uhrien syytä ja muslimit olivat uhreja, eivät vääräuskoiset (kafirit).

4) Toista tätä niin kauan, että ihmiset alkavat lopulta uskoa siihen. Jos saat uhrin hyväksymään syytökset, olet voittanut, koska kosto vaatii kokemusta epäoikeudenmukaisuudesta. Jos uhri ottaa syyn niskoilleen, hänen vihansa kääntyy häntä itseään vastaan.

5) Kannusta seuraajiasi fanaattisiin itsemurhatehtäviin.

6) Harhauta vihollista (kafireja) aina kun mahdollista varmistaaksesi voittosi.

7) Älä koskaan anna periksi, älä edes silloin, kun olet jo lyöty.

8) Älä koskaan salli Muhammedin, Allahin tai islamin kritiikkiä. Tuhoa sananvapaus.

bottom of page