top of page

Islam kasvaa

Koraanin ilmestykset kertovat yhä uudelleen miten Muhammed on Jumalan lähettiläs ja kaikki, jotka eivät usko häneen, joutuvat helvetin tuleen

Muhammed viipyi Mekassa kolmetoista vuotta sen jälkeen, kun hän oli julistanut itsensä profeetaksi. Koraanin ensimmäinen osa kirjoitettiin tänä aikana ja se tunnetaankin Mekan kauden Koraanina.

 

Mekan kauden Koraanin ilmestykset kertovat yhä uudelleen miten Muhammed on Jumalan lähettiläs ja kaikki, jotka eivät usko häneen, joutuvat helvetin tuleen. Siellä on myös tarinoita menneistä ihmisistä, jotka hylkäsivät profeetat, joita heille lähetettiin. Niinpä nämä ihmiset tuhottiin ja hekin palavat nyt helvetin tulessa.

 

Muhammedin mukaan monet Raamatun profeetoista, kuten Aabraham, Mooses ja jopa Jeesus (joka ei ollutkaan Jumalan poika vaan profeetta) olivat muslimeja. Ainuttakaan mainintaa islamista ennen Muhammedia ei tosin tunneta. Lisäksi hän väitti olevansa viimeinen profeetoista, ja että Koraani on Jumalan lopullinen sanoma.

 

Koraani lainaa useita tarinoita Raamatusta, mutta kertoo ne hieman eri tavalla tuodakseen esiin erilaisen näkökulman. Näiden tarinoiden juoni on aina se, miten juutalaiset hylkäsivät profeettansa ja miten Jumala heitä sen takia rankaisi.

 

Tämä on Koraanin uskonnollinen osa, joka sisältää raamatullisia tarinoita ja uskonnollisia aiheita. Muhammed käytti näitä tarinoita taitavasti vastatakseen kysymyksiin, joita hänen kriitikkonsa esittivät.

 

Muhammed oli ilmiselvästi karismaattinen ja hyvin itsevarma. Hänellä oli myös kyky pukea viestinsä kauniiseen runolliseen muotoon. Koko Koraani on kirjoitettu runomuodossa, mikä tekee siitä myös helpomman opetella ulkoa. Muhammed saavutti melkoisen määrä seuraajia ja hänen valtansa kasvoi, ja niin kasvoi myös hänen vallanhimonsa. Hän oli äärimmäisen itsekeskeinen ja näyttää siltä, että hänelle tärkeintä oli toisten osoittama ihailu. Se seikka, että hän repi hajalle oman kotikaupunkinsa ja jopa oman sukunsa, ei näytä häirinneen häntä.

 

Kun hänen setänsä oli kuolinvuoteellaan, Muhammed meni hänen luokseen ja pyysi häntä kääntymään islamiin. Hänen setänsä mutisi jotain ja kuoli sitten. Muhammedin kumppani sanoi luulevansa, että setä oli kääntynyt islamiin. Muhammed ei ollut kuitenkaan kuullut häntä selvästi ja siksi hän julisti setänsä palavan helvetissä.

 

Abu Talib kasvatti hänet lapsesta asti ja hankki hänelle ensimmäisen työpaikan, joka johti menestykselliseen avioliittoon. Setä suojeli Muhammedia kaikelta harmilta, jota tämä oli itselleen hankkinut. Koska hän kieltäytyi kääntymästä islamiin, Muhammed julisti hänen joutuvan helvettiin.

 

Sinä vuonna myös Muhammedin vaimo Khadija kuoli. Muhammed nai Sauda-nimisen lesken, ja kihlautui kuusivuotiaan Aisha-tytön kanssa.

 

Muslimit siis uskovat, että Muhammed oli Allahin viimeinen profeetta. Ei-muslimin näkökulmasta hän oli kuitenkin yksinkertaisesti nerokas mies, joka suunnitteli islamin yhtä ainutta tarkoitusta varten - saadakseen koko maailman palvomaan häntä (tai palvomaan Allahia hänen kauttaan, mikä on käytännössä sama asia).

Tämän saavuttaakseen hän piti huolen siitä, että islamia ei voitaisi koskaan muuttaa. Muhammed vaati, että ollakseen muslimi on julistettava, että ei ole muuta Jumalaa kuin Allah ja Muhammed on hänen profeettansa (islamissa on neljä muutakin "pilaria", mutta tämä on niistä kaikkein tärkein).

Tämä on muslimin määritelmä. Muhammed myös julisti itsensä islamin viimeiseksi profeetaksi sulkien näin ovelasti oven kaikilta, jotka yrittäisivät omia uskonnon itselleen. Sen lisäksi, että hän vaati itselleen paikan viimeisenä juutalaisista profeetoista, hän myös piti huolen siitä, etteivät juutalaiset voisi vaatia hänen uskontoaan itselleen.

Muhammed väitti, että juutalaiset (ja kristityt) olivat väärentäneet Raamatun salatakseen sen tosiasian, että siellä ennustettiin hänen tulemisensa (sellaisesta ei kuitenkaan ole todisteita). Hän myös kielsi muslimeja lukemasta Raamattua ja Tooraa (juutalaisten raamattua). Muslimit voivatkin lukea raamatullisista profeetoista, kuten Aabrahamista ja Mooseksesta, vain Muhammedin versioita, jotka eroavat  huomattavasti raamatun kertomuksista.

Tämä ei tee Muhammedista ainoastaan islamin keskeistä hahmoa, vaan Muhammed on islam. Churchill kutsui muslimeja muhammettilaisiksi (ihmisiksi jotka seuraavat Muhammedia), mikä on varsin osuva nimitys.

Ollakseen muslimi, täytyy uskoa, että Muhammed oli täydellinen ihminen ja että Koraani, joka ilmoitettiin ainoastaan Muhammedille, on täydellinen (ja ainut) Allahin ilmoitus. Siksi todellinen muslimi seuraa Allahin sanaa, joka on Koraanissa, ja Muhammadin esimerkkiä, joka on kirjoitettu hänen elämäkertoihinsa.

Tämä nerokas suunnitelma varmistaa, että islamia ei voi muuttaa. Koraania ei voi muuttaa, koska se on Jumalan sanaa, ja Muhammedin elämää ei voi muuttaa, koska hän on kuollut.

Muslimit ovat äärimmäisen vakavissaan Koraanin täydellisyydestä. Esimerkkinä tästä voidaan mainita, että useat Koraanin kappaleet alkavat kolmella arabialaisella kirjaimella. Kukaan ei tiedä, mitä kirjaimet tarkoittavat, mutta niitä ei koskaan tulla poistamaan, koska Koraani on täydellinen ja muuttumaton.

Yhteenvetona: islam on Muhammed, islam ei ole koskaan muuttunut, islam ei tule koskaan muuttumaan. Jotta islamia voitaisiin muuttaa, siitä täytyisi poistaa Muhammed, mutta silloin se ei enää olisi islamia. Kuten Barry Sheene lennokkaasti sanoi "Jos setäni olisi nainen, hän olisi [sana poistettu] tätini." Se on looginen järjettömyys. Kristinusko muuttui ja kehittyi, koska se perustuu avoimille periaatteille, kuten kultaiselle säännölle, josta voidaan keskustella ja jota voidaan tulkita. Muhammedissa ei ole paljoa keskustelemista, hän joko teki jotain tai ei tehnyt. Niinpä ihmiset, jotka ajattelevat, että islamin pitäisi muuttua, joutuvat luultavasti pettymään.
 

bottom of page